حضانت فرزندان پس از طلاق با چه کسی است؟

حضانت فرزندان پس از طلاق با چه کسی است؟

نوامبر 2, 2026
می 7, 2026
بدون دیدگاه
57
admin
خانواده، ستون اصلی رشد و تربیت کودکان و مهم‌ترین نهاد اجتماعی در شکل‌گیری شخصیت آنان است. با این حال، گاهی روابط زناشویی به دلایل مختلف به طلاق منجر می‌شود و در این شرایط، مسئله حضانت فرزندان یکی از مهم‌ترین موضوعات حقوق خانواده محسوب می‌شود. قانون‌گذار نیز برای ایجاد نظم و جلوگیری از تضییع حقوق کودکان، مقررات مشخصی پیرامون حضانت پس از طلاق پیش‌بینی کرده است. در چنین پرونده‌هایی، دریافت مشاوره حقوقی و همراهی یک وکیل پایه یک دادگستری متخصص، می‌تواند از بروز اختلافات شدید و تصمیم‌گیری‌های نادرست جلوگیری کند. امیر آتش‌پیکر به‌عنوان یکی از بهترین وکلای حوزه دعاوی خانوادگی، آماده ارائه خدمات حقوقی و همراهی والدین در مسیر قانونی حضانت فرزندان است. برای دریافت مشاوره حقوقی آنلاین، اطلاع از هزینه وکیل یا دریافت شماره وکیل جهت هماهنگی، می‌توانید با دفتر وکالت امیر آتش‌پیکر تماس بگیرید.

اهمیت حضانت پس از طلاق

حضانت از منظر قانون یک حق و هم‌زمان یک تکلیف برای والدین است و هیچ‌یک از آنان نمی‌توانند از این مسئولیت شانه خالی کنند. حتی پس از جدایی، والدین موظفند امنیت، سلامت و تربیت صحیح فرزند را تأمین کنند.

با وجود این مسئولیت مشترک، قانون مشخص کرده است که در دوره‌های مختلف زندگی کودک، حضانت با کدام والد خواهد بود. همین مسئله باعث می‌شود که تصمیمات دادگاه در این حوزه، نقشی مهم و تعیین‌کننده در آینده کودک داشته باشد. به همین دلیل، توصیه می‌شود والدین در این مسیر حتماً از یک وکیل خانواده با تجربه واقعی استفاده کنند.


حضانت فرزندان پس از طلاق با چه کسی است؟

بر اساس ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی: «مادر تا سن هفت سالگی اولویت در حضانت فرزند دارد و پس از آن، حضانت با پدر خواهد بود. بعد از هفت سالگی، در صورت بروز اختلاف، دادگاه با توجه به مصلحت طفل تصمیم‌گیری می‌کند.»

بنابراین:

• حضانت تا ۷ سالگی: با مادر

• حضانت از ۷ سال تا بلوغ: با پدر

• پس از بلوغ شرعی: انتخاب با خود فرزند

سن بلوغ از نظر قانون مدنی:

• دختر: ۹ سال قمری

• پسر: ۱۵ سال قمری

پس از رسیدن به این سن، کودک می‌تواند خود انتخاب کند که با کدام والد زندگی کند؛ زیرا حضانت تنها در مورد «اطفال» اعمال می‌شود و نه افراد بالغ.


پایان مدت حضانت و تفاوت آن با ولایت

مدت حضانت از زمان تولد تا بلوغ ادامه دارد. اما نباید حضانت را با «ولایت» اشتباه گرفت. حتی اگر حضانت در مقطعی با مادر باشد، ولایت کودک تا ۱۸ سالگی با پدر است و در صورت فوت پدر، به پدربزرگ پدری منتقل می‌شود.

این موضوع یکی از بخش‌هایی است که معمولاً باعث طرح دعاوی متعدد در دادگاه خانواده می‌شود. برای جلوگیری از برداشت‌های اشتباه، بهتر است پیش از هر اقدام، از مشاوره حقوقی تخصصی مانند مشاوره‌ای که توسط وکیل امیر آتش‌پیکر ارائه می‌شود، استفاده کنید.


سلب حضانت از مادر یا پدر

اگرچه حضانت تا ۷ سالگی با مادر است، ولی در شرایط زیر دادگاه می‌تواند حضانت را از او سلب کند:

• جنون

• ازدواج مجدد

• اعتیاد زیان‌آور

• فساد اخلاق و فحشا

• بیماری روانی شدید (با تشخیص پزشکی قانونی)

• سوءاستفاده از کودک یا اجبار او به کارهای غیرقانونی

• ضرب و جرح خارج از حد متعارف

این موارد طبق مواد ۱۱۷۰ و ۱۱۷۳ قانون مدنی تعریف شده‌اند.

مراجعه به یک وکیل کیفری یا وکیل کلاهبرداری در این موارد ضروری نیست؛ بلکه باید از وکیل متخصص دعاوی خانواده کمک گرفت. با این حال، اگر موارد کیفری مانند ضرب و جرح، کودک‌آزاری یا ترک انفاق مطرح باشد، یک وکیل کیفری حرفه‌ای مانند امیر آتش‌پیکر بهترین گزینه برای پیگیری حقوقی خواهد بود.


حضانت فرزند بالای ۱۸ سال

فرزند بالای ۱۸ سال دیگر مشمول مقررات حضانت نیست و کاملاً مستقل محسوب می‌شود. با این حال:

• ولایت تا ۱۸ سالگی پابرجاست

• حضانت پس از بلوغ (۹ یا ۱۵ سال) منتفی است

• پس از بلوغ، فرزند خودش انتخاب می‌کند با کدام والد زندگی کند


چرا انتخاب وکیل امیر آتش‌پیکر؟

اگر درگیر پرونده‌های حضانت، ملاقات فرزند، الزام به انجام تکالیف والدین، یا حتی مسائل کیفری مرتبط با حقوق خانواده هستید، حضور یک وکیل مطمئن، ضروری است.پ

مزایای همکاری با امیر آتش‌پیکر:

• وکیل پایه یک دادگستری

• تجربه بالا در دعاوی خانواده، حضانت و طلاق

• ارائه مشاوره حقوقی آنلاین برای والدینی که امکان مراجعه حضوری ندارند

• شفافیت کامل در حق‌الوکاله و هزینه وکیل

• پیگیری حرفه‌ای پرونده تا حصول نتیجه

• دسترسی سریع از طریق شماره وکیل و امکان تماس با وکیل در ساعات اداری


سوالات متداول

  1. حضانت فرزندان پس از طلاق چگونه تعیین می‌شود؟

    حضانت تا ۷ سالگی با مادر و پس از آن تا بلوغ با پدر است. بعد از بلوغ، انتخاب با خود فرزند است.

  2. حضانت فرزند تا چند سالگی با مادر باقی می‌ماند؟

    تا ۷ سالگی؛ مگر در شرایط خاص که دادگاه صلاحیت مادر را سلب کند.

  3. حق حضانت فرزندان بالای ۱۸ سال با چه کسی است؟

    هیچ‌کس. فرزند بالای ۱۸ سال مستقل بوده و موضوع حضانت منتفی است.

وبلاگ های اخیر

آرشیو وبلاگ

دیدگاه شما